Osiguranje kućnih ljubimaca – pasa

Uncategorized

Kažu da je pas čovekov najbolji prijatelj, neko ko se uvek obraduje kad dođete kući, ko je tu uvek da Vas oraspoloži. U mnogim domovima psi su postali ravnopravni članovi domaćinstva.

Mnoge rastuži sama pomisao da se Vašem ljubimcu dogodi neki nesrećan slučaj, da se povredi, udari ga auto,… Troškovi lečenja kućnog ljubimca mogu biti veoma visoki i osiguranje u takvim slučajevima mnogo znači.

Foto: pixabay.com

Da bi se osigurao Vaš kućni ljubimac mora biti zdrav, mikročipovan pas, tretiran protiv parazita, besnila, štenećaka… Ukoliko se radi o posebno vrednom psu, osiguravajuća kuća može da traži dodatni pregled kod veterinara. Treba napomenuti da je osiguranje moguće i za lovačke pse, kao i za pse koji su obučeni za specijalne zadatke. Za te vrste pasa važe posebni uslovi osiguranja. Mogu se osigurati i mešanci, dok rase poput pit bulova i pit bul terijera koje se smatraju agresivnim i opasnim nije moguće osigurati. Da bi osigurali vašeg psa on treba da je između 3 meseca i 8 godina.
Osiguranje kućnog ljubimca obuhvata: osiguranje života, troškove lečenja, rizike zbog nesrećnih slučajeva i bolesti, udara ili gaženja motornih vozila, napada drugog psa ili odštetu u slučaju da Vaš pas napadne nekoga.
U slučaju putovanja osiguranje može važiti i izvan teritorije Republike Srbije.