Osiguranje stvari u domaćinstvu

Uncategorized

Kompanija Dunav Osiguranje u svojoj bogatoj ponudi osiguranja nudi i osiguranje stvari u domaćinstvu.

Požar, poplava, provalna krađa ili neka druga opasnost koja je obuhvaćena ovim osiguranjem može da uništi ili ozbiljno ošteti stvari vašeg domaćinstva koje ste brižljivo čuvali dugi niz godina. Kako biste na najbrži način sanirali posledice nemilog događaja i nastavili bezbrižan život bez posebnih izdvajanja za kupovinu novih stvari, predlažemo vam da stvari u svom domaćinstvu osigurate.

Predmet osiguranja mogu biti:

  • predmeti u stalno nastanjenim stanovima koji su u vašem vlasništvu ili u vlasništvu članova vašeg domaćinstva
  • stvari iz stana smeštene na tavanu, u podrumu, garaži, na terasi i u šupi
  • stvari koje služe za opremanje stana, ličnu upotrebu i potrošnju, gotovina, hartije od vrednosti, umetnički predmeti, dragocenosti i zbirke (filatelističke i numizmatičke)

Ako se posebno ugovori, predmet osiguranja može biti i krečenje, slikanje po zidovima, tapeti i razne zidne, podne i plafonske obloge u stanu, podrumu, garaži i šupi, kao i stakla na prozorima i vratima.

Ovom vrstom osiguranja pruža se osiguravajuća zaštita od paketa osnovnih rizika: požara, udara groma, eksplozije, oluje, grada, pada letelice, manifestacije i demonstracije, poplave i bujice, izlivanja vode iz vodovodnih i kanalizacionih cevi, klizanja tla, odronjavanja zemljišta, snežne lavine, provalne krađe i razbojništva i odgovornosti.

Posebno može da se ugovori da osiguravajuće pokriće obuhvata i lom stakla na prozorima i vratima i zemljotres.

Ukoliko je došlo do uništenja ili nestanka stvari, naknada se utvrđuje prema vrednosti osigurane stvari, a do visine sume osiguranja. Ukoliko je došlo do oštećenja, naknađuju se troškovi popravke osigurane stvari.

Ukoliko ste već imali zaključeno osiguranje stvari domaćinstva kod  Kompanije Dunav Osiguranje i u prethodnom periodu niste imali šteta, ostvarili ste mogućnost za dobijanje specijalnih popusta na obračunatu premiju osiguranja.